søndag 16. juni 2013

Strender i Barcelona

Barcelona tilbyr en lang kystlinje som ofte kommer som en overraskelse for  første gangs besøkende. Fra Barceloneta og havnen i Port Vell til Diagonal Mar-området, gaar strendene saa og si i ett.

For et utvalg av restauranter og kafeer, er Port Vell Marina-området i Barceloneta eller Port Olimpic-området sikre omraader.

Du kan vanligvis nyte strandlivet fra mars til oktober, og noen ganger også så sent som i november kan du se solhungrige. Uansett, promenaden er flittig brukt for flotte spaserturer til enhver tid av året.


Selv om tendensen for mange turister er å legge turen til stranden ved Barceloneta som er nærmest sentrum,  strekker strendene seg flere kilometer langs Barcelona kysten. Hver strand har sine egne distinkte karakteristikker. Nova Icària og Bogatell Beach er de nærmeste til Port Olimpic-området med sin lille marina, utvalg av barer, butikker og restauranter. Det er også et klatrestativ i sanden for ungene her pluss et litt utdatert, men likevel populært utendørs treningsområde.

Hvis du er ute etter et litt roligere sted skal du velge strendene i Mar Bella og Nova Mar Bella videre östover. Dersom det er for folksomt for din smak, kan du alltids trekke inn i parken som ligger et steinkast inn fra havet og finne rikelig med plass for piknik i tillegg til en lekeplass på bunnen av Rambla del Poblenou

Et av de hyggeligste tilbud paa byens strender er Chiringuitos; strandkafeer som holder aapent hele dagen og kvelden for småretter, drikke og avslappende musikk.
 

I omraadet ved Parc del Forum har de bygget et naturlig sjøvann svømmebasseng . Et område av havet er delt av hvor du kan bade i sommermånedene.

Barceloneta beach, en av de letteste aa komme til fra sentrum av Barcelona. 
Her fins ogsaa noen av de beste strandbarer og restauranter ved vannkanten.

Her fins mer info for den som vil ha ytterlige info om strender i Barcelona:) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar